Joulupuu Oulu

Joulupuu tuo lahjan lapselle ja nuorelle paikalliskeräyksien avulla. Joulupuu on perinteinen hyvänmielen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille Oulun alueella.

 

Ole joulun tähti ja osallistu keräykseen, joulupuun alle voi tuoda paketin kuka tahansa! Jokainen lapsi on joululahjansa ansainnut, ja jokainen lahjoitettu lahja tuo joulumielen jollekin lapselle!

Seuraathan uutisointia Joulupuu Oulun virallisilta sivuilta: https://oulu.joulupuu.org/  

Päivitämme sivuille tietoa keräyksen etenemisestä sekä muun muassa avoimista keräyspisteistä. Alla yleistä tietoa Joulupuu -keräyksestä.

 

Keräys toteutetaan vuonna 2021 yhteistyössä Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin sekä valtakunnallisen Joulupuu ry:n yhteistyönä, non profit -periaatteella eli toiminnalla ei tuoteta voittoa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Joulupuu ry on voittoa tavoittelematon järjestö joka vapaaehtoisten paikalliskeräyksien kautta toimittaa joululahjoja eriarvoisessa asemassa olevien perheiden lapsille ja nuorille. Lahjat tavoittavat saajansa suoraan virallisten vapaaehtoisten Joulupuu-paikalliskeräyksien kautta ilman välikäsiä tai kuluja.

Oulussa keräyksen järjestää Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari toimien yhteistyössä Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen (ent. sosiaalitoimi) kanssa, eli lastensuojelun ja muiden lapsiperhepalvelujen kanssa. Oulussa on noin 3000 lastensuojelun piiriin kuuluvaa alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta, ja tavoitteena on joka joulu kerätä heille kaikille vähintään yksi lahja. Lahjat kerätään eri yhteistyökumppaneiden, kuten mukana olevien yritysten kautta ja toimitetaan kaupungin sosiaalitoimelle jaettavaksi eteenpäin suoraan avun tarpeessa oleville perheille.

Keräys toteutetaan vuosittain ennen joulua ja siihen voivat osallistua sekä yksityiset henkilöt että yritykset! Seuraa keräyksen etenemistä Facebook-sivuillamme. Löydät sieltä muun muassa avoimet lahjakeräyspisteet sekä keräysajat. Lisäksi yritykset voivat myös toteuttaa oman keräyksensä, ohjeet yrityksille löydät täältä.

Miten voin osallistua?

Joulupuu-lahjakeräykseen on helppo osallistua:
1. Hanki lahja, joka on uusi tai itse tehty käyttämätön lahja. Käytettyjä tavaroita, veikkaustuotteita tai käteistä rahaa emme valitettavasti voi ottaa vastaan.
2. Paketoi lahja.
3. Nouda keräyspisteeltä pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan iän ja sukupuolen (esim. poika 15v. tai tyttö 6v.).
4. Merkitse pakettikorttiin lisäksi paketin sisältö (mahdollisimman tarkasti eriteltynä). Mikäli lahjana on lahjakortti, merkitään pakettikorttiin myös liike, johon lahjakortti käy sekä lahjakortin summa. Kaupungin hyvinvointipalveluissa pakettikortti vaihdetaan lapsen nimen sisältävään korttiin, sillä heillä on paras tuntemus siitä kenelle lahja sopii.
5. Kiinnitä pakettikortti lahjanarulla pakettiin, jolloin se on helppo irrottaa ja vaihtaa lapsen nimen sisältävään korttiin. Älä käytä teippiä!
6. Tuo lahja keräyspisteeseen keräysaikana joka on tänä vuonna 22.11.-9.12.2021.

eJoulupuu

Pakettikeräyksen lisäksi osallistua voi myös eJoulupuun kautta! Auta Oulun alueen perheiden lapsia ja nuoria. Lahjoita sopivaksi katsomasi summa verkkopankkisi tai Mobile Payn kautta. eJoulupuun keräysaika on 1.11.-26.12.2021. Lisätietoa eJoulupuusta: eJoulupuu Oulu 

Mitä lahjaksi?

Lahjan antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi Joulupuu-keräykseen. Sopivan lahjan valitseminen voi toisinaan olla vaikeaa. Apua lahjan valitsemiseen löydät vuosittain julkaistavasta vinkkilistasta .

Listalle on kerätty lahjoja, joita lapset ovat itse ehdottaneet sekä lahjoja, joita on viime vuosina lahjoitettu keräykseen.

Keräykseen annettu lahja voi kuitenkin olla myös aivan jotain muuta. Erityistä suosiotaan viime vuonna ovat nostaneet erilaiset elämyslahjat, kuten lahjakortit lasten ja nuorten seikkailupuistoihin tai tapahtumiin. Tämä tukee myös vastuullisuusajattelua ja tarjoaa perheille yhdessä vietettyä laatuaikaa. Lisäksi suosittuja ovat olleet perinteiset kirjakauppalahjakortit (esim. koulutarvikkeita varten) sekä tutut lautapelit.

 

TOP